Loading...
Akcija!

VisO2 Bio Dnevna

Original price was: 2,690.00 rsd.Current price is: 2,421.00 rsd.

Bazna krivina 8.70 mm

Dijametar 14.20 mm

Sadržaj vode 58%

Dnevna zamena, dnevno nošenje

Pakovanje: kutija od 30 sočiva

Besplatna dostava preko 6.000,00 rsd

Šifra proizvoda: 1315 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Jednokratna dnevna, jednodnevna ili samo dnevna kontaktna sočiva su sočiva za jednokratnu upotrebu koja se ujutru stavljaju, nose celog dana, a na kraju dana se skidaju i bacaju. Sledećeg dana se otvara novi, sterilni par sočiva i nosi tokom dana, a pred spavanje se baca. Korišćenjem novih sterilnih sočiva svakog jutra poboljšava se higijena i smanjuju moguće komplikacije, uslovljene neadekvatnom negom i održavanjem, ili drugim faktorima koji čine naše oči osetljivijim. Dnevna kontaktna sočiva stiču sve veću popularnost među kontaktolozima i pacijentima, pre svega zbog zdravstvenih prednosti ali i zbog praktičnosti korišćenja. Jedan par – jedan dan, jednostavno i najzdravije.

 

Zašto treba da koristim dnevna kontaktna sočiva?

Češće menjanje sočiva je zdravije i komfornije za oko jer se naslage proteina, kalcijuma, lipida i drugih materija koje se nalaze u suzama, skupljaju na sočivima. Ove naslage čine da sočiva budu manje udobna nego prvog dana, a vaše oči sklonije infekcijama.
Sočiva koja nisu za jednokratnu upotrebu mogu da se čiste odgovarajućim rastvorima, ali i uz najefikasnije čišćenje, neke naslage će ostati na sočivu i nagomilavati se vremenom. Sa zdravstvenog stanovišta jednodnevna sočiva su najbolja opcija među kontaktnim sočivima jer tokom jednog dana ne stignu da se stvore naslage koje bi uzrokovale komplikacije. Zbog toga nosioci dnevnih sočiva imaju jasniji vid, ređe imaju problema sa suvoćom oka i alergijskim reakcijama na sočivo ili rastvore za čišćenje.
Druga velika prednost dnevnih kontaktnih sočiva je ta što ne zahtevaju posebno čišćenje i negu. Služe taman toliko da nam taj dan bude jasan i prijatan, bez ikakvih smetnji i grebanja.
Jednodnevna sočiva su idealna za mlade ili aktivne ljude, posebno pogodna za nošenje tokom putovanja, izleta, sporta, odmora…

 

Izuzetna biokompatibilnost

Struktura VisO2 bio dnevnih sočiva je vrlo slična strukturi suznog filma, mucina. Sočivo deluje kao prirodno i time sprečava suvoću i alergijske reakcije. Materijal sočiva vezuje molekule vode na isti način kao i suzni film. Ovo ima za posledicu optimalnu lubrikaciju za sočivo i visoku propustljivost kiseonika.

Dodatne informacije

Težina 0.200 kg
Dimenzije 20 × 5 × 2 cm
Tip

Proizvođač

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „VisO2 Bio Dnevna“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *